پرورش بوقلمون ارگانیک همراه با نکات و تکنیک ها

ساخت وبلاگ

چگونه می توانیم به پرورش بوقلمون ارگانیک بپردازیم

پرورش بوقلمون ارگانیک یا همان تکثیر بوقلمون به روش طبیعی یک از لذت بخش ترین کارهایی است که هر پرورش دهنده ای تمایل به انجام آن دارد، چرا که در این روش از هیچ مواد تقویتی و شیمیایی برای پروار بندی بوقلمون ها استفاده نمی شود و تماما از علوفه و مواد غذایی سالم و ارگانیک استفاده می شود.

باید واقع بین باشیم با استفاده از این روش شاید نتوان بر حنبه تجاری و تکثیر به عنوان شغل پر درآمد حساب کرد. این طریقه پرورش بیشتر مناسب افرادی می باشد که تمایل به نگهداری تعدادی بوقلمون برای خود و آشنایان هستند و بیشتر به جنبه تفریح و سلامتی تغذیه اهمیت میدهند تا کسب درآمد از پرورش بوقلمون ، در این مقاله می خواهیم شما را با نحوه پرورش بوقلمون ارگانیک آشنا سازیم، لطفا با ادامه این نوشته همراه باشید. 

 

پرورش بوقلمون ارگانیک
پرورش بوقلمون ارگانیک

پرورش بوقلمون ارگانیک چه مزایایی دارد؟

بوقلمون از گوشت بسیار لذیذ و خوش طعمی برخوردار است و نسبت به سایر پرنده ها مانند غاز و اردک از میزان چربی خیلی کمتری برخوردار است، برای همین مصرف آن برای بسیاری از بیماران قلبی و دیابتی و افراد دارای فشار خون بالا بسیار مفید خواهد بود. 

برخی از افرادی که به صورت صنعتی اقدام به پرورش طیوری مانند مرغ و بلدرچین می کنند، به منظور افزایش وزن پرنده ها و کاهش دوره رشد آنها از مواد شیمیایی در تغذیه آنها استفاده می کنند و همچنین آنها را با استفاده از دانه ها و جیره غذایی پرچرب تغذیه می کنند که این خود باعث افزایش درصد چربی بدن پرنده ها می شود و حجم چربی بالایی را وارد بدن انسان می کند. در حالی که پرندهای بومی که به صورت ارگانیک و با استفاده از مواد غذایی موجود در طبیعت تغذیه میشوند، میزان چربی کمتر و پروتئین بالاتری در بدن خود دارند که به سلامت انسان نیز کمک می کند. 

 

چگونه می توان پرورش بوقلمون ارگانیک را شروع کرد؟

برای شروع به پرورش بوقلمون به روش ارگانیک قطعا باید مکانی را در یکی از روستاهای محل زندگی خود اجازه کنید که به مراتع سرسبز نیز دسترسی داشته باشد، اگر خودتان در روستا زندگی میکنید، بهترین فرصت برای پرورش بوقلمون به روش طبیعی و بومی خواهند بود. 

 

پرورش بوقلمون ارگانیک
پرورش بوقلمون ارگانیک

در این روش بوقلمون ها باید با استفاده از مراتع طبیعی و مواد غذایی سالم مانند گندم و برنج و علوفه هایی مانند یونجه و شبدر تغذیه شوند. استفاده از کنسانتره و پلت های مخصوص بوقلمون ها که دارای چربی زیادی در خود می باشند برای تغذیه بوقلمون ها مناسب نخواهند بود، چون در این صورت تفاوتی بین بوقلمون های پرورشگاهی و بوقلمون های بومی وجود نخواهد داشت.  

مکان مناسب پرورش آنها باید از آب سالم، برق شهری و در صورت امکان از گاز شهری برخوردار باشد، در صورت نبود گاز باید با استفاده از نفت اقدام به گرم کردن آنها در فصل زمستان نمود. در مکان پرورش بوقلمون ها باید از یک یا چند بخاری در فصل زمستان، از کولر آبی در فصل تابستان وجود داشته باشد و برای تهویه هوای سالن باید از فن های دمنده و مکنده هوا استفاده نمود. 

بوقلمون ها را باید روزانه چندین ساعت در مراتع رها کنید تا از علف ها و موجودات ریز محیط تغذیه کنند، بنابراین حتما باید در اطراف سالن، زمین زراعی وجود داشته باشد. وجود مزارع گندم و جو و یا زمین یونجه مزیت بزرگی محسوب خواهد شد که می تواند در تغذیه بوقلمون های شما کارساز باشد. 

 

مراحل راه اندازی سالن پرورش بوقلمون ارگانیک 

در مرحله اول باید مکان مناسبی را برای پرورش بوقلمون های خود تهیه کنید، ظرفیت سالن رابطه مستقیمی با میزان درآمد ماهیانه شما خواهد داشت، چرا که هر چه ظرفیت سالن بیشتر باشد، به همان اندازه می توان بوقلمون های بیشتری را پرواری نمود. 

تمامی دیوارها، کف و سقف سالن را عایق بندی کنید تا از ورود حشرات و موجودات موذی به داخل سالن جلوگیری شود، هم چنین برای جلوگیری از خیس شدن کف سالن باید آن را با خاک اره یا پوشال های نرم و یا تراشه نرم چوب بپوشانید. در محیط آنها حتما باید تعداد مناسبی دانخوری و آبخوری وجود داشته باشد، معمولا به ازای هر ۴ الی ۵ بوقلمون یک دانخوری و یک آبخوری در نظر گرفته می شود. هم چنین حتما باید از تجهیزات سرمایشی و گرمایشی و فن های تهویه و دماسنج و رطوبت سنج استفاده کنید تا نهایت کنترل را بر وضعیت پرورشی بوقلمون ها داشته باشید. 

در مرحله دوم پس از آماده سازی مکان باید جوجه بوقلمون هایی سالم خریداری کنید و با پرورش آنها، بوقلمون هایی گوشتی و کاملا ارگانیک وارد بازار کنید، هم چنین برخی از پرورش دهندگان به منظور کاهش در هزینه های خود و افزایش سودآوری از تخم نطفه دار بوقلمون و دستگاه جوجه کشی برای تولید جوجه های مورد نیاز استفاده می کنند. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد مقاله پرورش بوقلمون گوشتی را مطالعه بفرمایید. 

 

پرورش بوقلمون ارگانیک
پرورش بوقلمون ارگانیک

در مرحله سوم پس از اینکه جوجه ها را تهیه کردید و یا اینکه جوجه ها از تخم بیرون آمدند باید از آنها مراقبت کنید و روزانه سه مرتبه آنها را تغذیه کنید تا به سن کشتار و عرضه به بازار برسند. معمولا بوقلمون ها در سن ۵ ماهگی آماده کشتار می شوند، اما اگر می خواهید آنها را به عنوان بوقلمون مادر و تخمگذار نگهداری کنید باید آنها را تا سن ۷ ماهگی پرورش دهید تا آماده تخم گذاری شوند. 

 

نحوه تغذیه بوقلمون ها به روش ارگانیک

مهم ترین مسئله در پرورش بوقلمون های ارگانیک و طبیعی ، مسئله تغذیه آنهاست. قسمتی از تغذیه آنها را باید انواع علوفه ها و سبزیجات مانند یونجه، شبدر تشکیل دهد، در دو وعده بعدی می توانید ترکیبی از انواع دانه ها و غلات مانند گندم، جو، ذرت، دانه سویا و … را در اختیار آنها قرار دهید، اگر می خواهند آنها را با جیره های مخصوص بوقلمون ها تغذیه کنید بهتر است به کمک یک دامپزشک معتبر فرمول نویسی بهترین و سالم ترین جیره غذایی را برای آنها به دست آورید طوری که نه چربی زیاد و نه پروتئین زیادی داشته باشد. برای دریافت اطلاعات بیشتر در این مورد به مقاله تغذیه بوقلمون ها مراجعه کنید. 

 

مراقبت از بوقلمون ها و رعایت بهداشت محیطی

بوقلمون ها جزو پرندگانی است که بدن ضعیفی دارند و با کمترین بی توجهی دچار بیماری خواهند شد، بنابراین در شرایط پرورش بوقلمون طبیعی تا دو هفتگی جوجه ها باید به صورت ۲۴ ساعته مراقبشان باشید و جوجه های بیمار را به سرعت از جمع خارج کرده تا ضمن جلوگیری از سرایت بیماری به سایر بوقلمون ها، آنها را تحت مداوا قرار دهید. 

 

بهداشت محیط بوقلمون
بهداشت محیط بوقلمون

همانطور که اشاره شد، باید کف و دیوار های سالن را کاملا سیمان کاری کنید تا از ورود موجودات وحشی و مزاحم به سالن جلوگیری شود چون این موجودات حامل بیماری های زیادی هستند و در صورت تماس با بوقلمونها بیماری های زیادی را به آنها منتقل خواهد کرد. ظروف دانخوری و آبخوری آنها را روزانه یک مرتبه بشویید و همیشه از آب و غذای سالم در تغذیه آنها استفاده کنید و برای افزایش مقاومت بدن جوجه ها در بیماری ها می توانید از مولتی ویتامین آشامیدنی استفاده کنید. 

پوشال های کف سالن را هفته ای یکبار یا در وضعیت بهتر هفته ای دوبار عوض کنید تا از جمع شدن فضولات در کف آن جلوگیری شود. چون فضولات جمع شده در بستر از خود آمونیاک متصاعد می کنند و این آمونیاک منتشر شده خود عامل بیماری های زیادی می باشد و ضمنا در فضولات آنها میکرو ارگانیسم های زیادی وجود دارد که به مرور زمان رشد کرده و با برخورد با بدن بوقلمون ها، به بدنشان منتقل شده و عامل بیماری های زیادی می باشد. هم چنین لازم به ذکر است که در برخی مواقع بوقلمون ها خود اقدام به خوردن فضولات خود می کنند این کار باعث مسمومیت آنها خواهد شد و بیماری کوکسیدیوز را در پی خواهد داشت. از این رو باید دقت به عمل آورید ، بایست بدانید در کنار لذت فراوانی که پرورش بوقلمون طبیعی برای علاقه مندان به همراه دارد ، نیازمند شرایط و فعالیت های مخصوص به خود می باشد کع توجه به آن الزامی است.در پایان پیشنهاد میکنیم ویدیو زیر را مشاهده کنید.

اگر سوالی در ذهن خود دارید یا تجربه نگهداری از بوقلمون را داشته اید در قسمت دیدگاه ها تجربیات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

ویدیو از پرورش بوقلمون ارگانیک ( طبیعی ) در محیط باز

دانلود مستقیم | Grazing Turkeys

نوشته پرورش بوقلمون ارگانیک همراه با نکات و تکنیک ها اولین بار در فروشگاه رسمی گروه صنعتی اسکندری پدیدار شد.

نمناک ترین سایت ایرانی...
ما را در سایت نمناک ترین سایت ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رسولانی علیرضا namnakid بازدید : 265 تاريخ : چهارشنبه 18 دی 1398 ساعت: 19:40