ارتقای سرانه فضای مطالعه در قزوين/ «كتابخانه‌های سيار» و «راهوران» در مناطق محروم حضور دارند

ساخت وبلاگ
به گزارش خبرگزاری كتاب ايران(ايبنا) از قزوين، فاطمه محمدبیگی پیش از ظهر یکشنبه در نشست  خبری افزود: کتابخانه «ثامن الحجج»(ع) شهر نرجه يكشنبه دهم ارديبهشت پس از 18 سال به همت بنیاد علمی آموزشی قلم‌چی تکمیل و در دسترس مردم نرجه قرار گرفت.

محمدبیگی با اشاره به تجهیزات کتابخانه «ثامن الحجج» بیان کرد: این کتابخانه در زمینی به مساحت 220 متر مربع در یک‌ونیم طبقه ساخته شده که بخش کودک و نوجوان، نشریات و همچنین مخزن درطبقه همکف طراحی شده و از طبقه اول این بنا به عنوان سالن کتابخانه استفاده می‌شود.

وی یادآورشد: شهر نرجه با جمعیتی بالغ بر 7 هزار نفر فاقد کتابخانه بود که با توجه به اهتمام اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان در راستای توزیع عادلانه امکانات فرهنگی خوشبختانه این کتابخانه تکمیل و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

محمدبیگی تشریح کرد: زمین این کتابخانه سال 1384 توسط اهالی نرجه تهیه شده بود ولی متاسفانه به مدت 10 سال پروژه متوقف و هیچ پیشرفت فیزیکی نداشت. اداره کتابخانه‌ها در سال 94 این زمین را از شهرداری تحویل گرفت و عملیات ساخت را آغاز کرد.

محمدبیگی اظهار کرد: ساختمان کتابخانه «ثامن‌الحجج» توسط اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس و از محل اعتبارات تملک دارایی استانی و همچنین اعتبارات سفر ریاست‌محترم جمهور به استان قزوین در سال 1401، تکمیل و به اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان تحویل داده شد.
 
كتابخانه شهرستان بويين زهرا آماده بهره برداري مي‌شود

مدیرکل کتابخانه‌‌های عمومی استان قزوين در بخش دیگر صحبت‌هایش از تکمیل کتابخانه مرکزی شهرستان بوئین‌زهرا در خرداد ماه خبر داد و گفت: ساخت این کتابخانه با 19 میلیارد هزینه، از محل اعتبارات سفر رئیس‌جمهور به قزوین تامین شد و تیرماه سال جاری مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد. متولی ساخت کتابخانه بوئین‌زهرا شهرداری بود و در این پروژه هم بنیاد علمی آموزشی قلم‌چی بخشی از تجهیزات را تامین کرد.

محمدبیگی افزود: کتابخانه بوئین‌زهرا در زیربنایی به مساحت 1200 مربع ساخته شده و ما درصدد هستیم بخش‌های متنوع  و مدرن مانند بخش کودک و نوجوان، تالار محققان، اتاق ویژه مطالعه گروهی و... برای این کتابخانه در نظر گرفته شود.

وی به تکمیل کتابخانه در بیدستان اشاره کرد و گفت: متولی ساخت کتابخانه شهر بیدستان شهرداری است که هزینه آن از محل اعتبارات سفر رئیس‌جمهور به قزوین تامین شده است. این کتابخانه 1250 متر مساحت دارد و در 2 طبقه طراحی شده است و با هزینه 29 میلیارد ريالي ساخته شده و بنا به گفته شهرداری تا چند ماه دیگر آماده بهره‌برداری می‌شود. در این کتابخانه هم فضاهای جدید و مدرن را جهت بهره‌مندی مردم شریف بیدستان در نظر گرفته‌ایم.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان تاکید کرد: با راه‌اندازی این کتابخانه‌ها از نیروهای بومی برای  خدمات‌دهی به مردم استفاده می‌شود و مراحل انجام این کار انجام شده است.

محمدبیگی اظهار کرد: این کتابخانه در فاز نخست دارای 15 هزار جلد کتاب است ولی مخزن آن دارای ظرفیت 40 هزار جلد کتاب می‌باشد که در فازهای بعدی تامین می‌شود.

وی تصریح کرد: کتابخانه سگزآباد در 560 متر و با بودجه‌ای بالغ بر 25 میلیارد ریال توسط شهردای سگزآباد و از محل اعتبارات سفر ریاست‌جمهوری به قزوین ساخته و در چند ماه آینده تکمیل می‌شود.

محمد‌بیگی اذعان کرد: کتابخانه قشلاق با تولی‌گری اداره نوسازی به مساحت 300 متر و کتابخانه شریف‌آباد به تولی‌گری شهرداری به مساحت 1100 متر، به دلیل پیشرفت کمتر از 50 درصد، نتوانست از محل اعتبارات سفر رئیس‌جمهور به قزوین بودجه‌ای دریافت کند و انشاءا... با تامین اعتبار لازم این دو پروژه در سال جاری تکمیل و به بهره برداری برسد.
 
ارتقاي سرانه فضاي مطالعه در استان قزوين

محمدبیگی گفت: بودجه 15 میلیارد تومانی برای کتابخانه‌های بوئین‌زهرا، بیدستان و سگزآباد در نظر گرفته شده بود که در مدت دو سال 60 درصد آن محقق شده است و امیدواریم تا پایان سال 40 درصد باقی مانده آن محقق شود.

این مدیر فرهنگی اظهار کرد: با افتتاح طرح‌های در دست ساخت، سرانه فضای مطالعه استان از 2 متر و 27 سانتی‌متر به 2 متر و 64 سانتی‌متر افزایش می‌یابد گرچه هنوز تا فاصله استاندارد فاصله داریم و انشاءا... با یاری خیرین، بخش دولتی و شهرداری ها این فاصله را کمتر می‌کنیم.

وی در ادامه توضیحاتش به 20 منطقه فاقد کتابخانه اشاره کرد و گفت برای حل این مشکل رایزنی‌های ما با اداره‌های امور اقتصادی و دارایی، نوسازی مدارس و استانداری ادامه دارد و درصدد این هستیم که بتوانیم با تعریف پیوست فرهنگی نیازهای این مناطق را برطرف کنیم.
 
خدمات‌رساني به مناطق محروم توسط «كتابخانه‌هاي سيار» و «راهوران»

محمدبیگی اضافه کرد: برای  رفع خلاء در مناطقی که فاقد کتابخانه هستند برنامه‌ای را به صورت کوتاه مدت اجرا کردیم و توسط کتابخانه سیار در حال خدمات‌دهی به این مناطق هستیم و هر واحد سیار 10 تا 30 روستای استان را تحت پوشش قرار می‌دهد.

محمدبیگی اظهار کرد: برای دریافت و تامین زمین در روستاهای شاهین تپه، قشلاق، شهرک قدس، نظام‌آباد، نیکویه و حیدریه اقدامات خوبی صورت گرفته است و رایزنی‌های متعددی با بانک‌ها برای جالب مشارکت در عمل به مسئولیت‌های اجتماعی‌شان انجام شده است.

وی استفاده از ظرفیت راهوران را یکی دیگر از اقدامات در نظر گرفته شده برای خدمات‌رسانی به مناطق فاقد کتابخانه دانست و افزود: در حال حاضر 44 راهور با اشتیاق در این طرح مشارکت دارند و پس از نیاز سنجی‌های انجام شده کتاب‌های مدنظر را به دست مخاطبان روستایی می‌رسانند.
 
مشاركت بخش صنعت سبب توسعه كتابخانه‌ها می‌شود

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان فضاهای بلااستفاده در مدارس و مساجد را یکی از ظرفیت‌های مناسب برای راه‌اندازی کتابخانه‌های عمومی دانست و اذعان کرد: برای راه‌اندازی کتابخانه‌های روستایی به 120 متر زیربنا و در شهرها به 200 متر مربع زمین نیاز داریم و هر مسجد و یا مدرسه‌ای که این فضا را در اختیار ما بگذارد می‌توانیم تجهیزات استاندارد را برای تاسیس کتابخانه را فراهم کنیم.

فاطمه محمدبیگی در خاتمه به تبصره ماده 14 قانون معادن اشاره و خاطرنشان کرد: استفاده از این ظرفیت می‌تواند در توسعه فضای کتابخانه‌ای بسیار حائز اهمیت باشد. فعالان بخش صنعتی می‌توانند با استفاده از این تبصره و همچنین ماده 172 قانون مالیاتی به هر میزانی که در طرح و احداث کتابخانه‌ها مشارکت داشته باشند به همان میزان از مالیات واحدهای صنعتی خود کم کنند و همچنین کمک موثری به توسعه کتابخانه‌ها داشته باشند.
 
 

نمناک ترین سایت ایرانی...
ما را در سایت نمناک ترین سایت ایرانی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : رسولانی علیرضا namnakid بازدید : 68 تاريخ : يکشنبه 10 ارديبهشت 1402 ساعت: 17:24